Банско 2770, Стефан Караджа 72

Апартаменти “Света Анастасия”

Банско

 

 

Посетителите на Банско ще открият магическа смесица от история, култура, старинна архитектура, автентичен фолклор, обичаи и специфична кухня, уникален символ на българския дух и планински възрожденски традиции.

Няма друг град като Банско, които може да предостави възможности за планински туризъм, зимни спортни събития, професионални семинари и срещи, еко и селски туризъм, алпинизъм, СПА туризъм, летни и зимни турове в планината. Планината е осеяна с многобройни кристални езера и природни обекти, които я правят привлекателна за всички

През зимата Банско се превръща в спортен център в Пирин планина който предлага гама от ски, сноуборд, парапланеризъм и кънки на  лед. През лятото Банско е най-предпочитаното място за туристически дейности като планински турове със катерене, риболов, колоездене, голф, конна езда, лов (с подходящо разрешително).

Има също така някои интересни фестивали в Банско през лятото. На 19 май в Банско се организира голям рок фестивал, на 20-21 май е фолклорен фестивал „Между три планини“, и между 8 и 13 август е Международен джаз фестивал в града. Това е причината,  всяка година хиляди туристи да идват тук, за да преоткрият Банско и Пирин, две имена, вечно, свързани с уникална притегателна сила и девствена красота. Градът е портата на най-предизвикателната част на Пирин с нейните символи, дивата коза и еделвайса.

Национален парк Пирин е с площ от 40,356 хектара, близо една трета от тях са разположени на територията на община Банско. Той е включен в списъка на националните паркове и резервати на Организацията на обединените нации и в списъка на конвенциите за защита на културната и национална световното наследство (ЮНЕСКО).

За нас

Фирма “Сирая-Груп” ООД започва стройтелството на Апартаменти “Света Анастасия” през 2007г. Две години по-късно вече посреща първите си посетители.
От 2009г. насам ние се грижим за незабравимите моменти на нашите гости.

Нашата локация
Ски карта
За контакти

Банско 2770
Стефан Караджа 72

Copyright 2022. All Rights Reserved.